Kiderült, ennyi osztalékot kaphatnak az Elmű és az Émász részvényesei

Az Elmű tulajdonosainak részvényenként 1500, az Émásznál pedig részvényenként 1400 forintos osztalék kifizetésére tesz javaslatot az igazgatóság a cégek áprilisban esedékes közgyűlésén, ezt a két társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hozta nyilvánosságra hétfőn - írta az MTI.
Szepesi Anita, 2017. április 3. hétfő, 20:30
Fotó: Napi.hu

Az azonos tulajdonosi körhöz tartozó Budapesti Elektromos Művek Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Elmű) és Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Émász) igazgatósága is április 24-re hívta össze az éves rendes közgyűlést.

Az elfogadásra beterjesztett éves beszámoló szerint az Elmű mérlegfőösszege 2016-ban 278,8 milliárd forint, az eredménykimutatás alapján az adózás utáni eredmény 4,8 milliárd forint, amely az eredménytartalékba kerül.

A javasolt osztalék mértéke a szabad eredménytartalékból felhasznált 9,1 milliárd forint, ami részvényenként 1500 forintnak felel meg.

Az Émász igazgatósága azt indítványozza a közgyűlésnek, hogy a 2016-os éves beszámolót 107 milliárd forint mérlegfőösszeggel fogadja el. Az eredménykimutatás alapján az adózás utáni eredmény 4,3 milliárd forint, amely az eredménytartalékba kerül.

A javasolt osztalék mértéke a szabad eredménytartalékból felhasznált 4,2 milliárd forint, részvényenként 1400 forint - tartalmazza az előterjesztés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK