Kiderült: Erre készül most a Raiffeisen

A Raiffeisen Bank International az év közepén tervezi benyújtani lengyel leányának tőzsdei bevezetését és nyilvános részvénykibocsátását előkészítő kérelmét a lengyel hatóságoknak. Reményeik szerint a teljes leányvállalatot 2016 elejéig értékesíteni tudják - mondta a bank vezérigazgatója.
Napi.hu, 2015. április 23. csütörtök, 11:16
Fotó: Reuters

A Raiffeisen Bank International várhatóan az év közepén nyújtja be lengyel leányvállalatának nyilvános részvénykibocsátási tájékoztatóját és tőzsdei bevezetési kérelmét a lengyel hatóságoknak - mondta Karl Sevelda, a bank vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek.

A bank az év elején jelentette be, hogy a csoport tevékenységének átszervezése keretében meg kíván válni lengyel és szlovén leánybankjától. A Reuters szerint azonban a lengyel pénzügyi felügyelet azt a kívánságot fogalmazta meg a Raiffeisen felé, hogy a lengyel leány értékesítése előtt annak egy kisebbségi részvénycsomagját nyilvános kibocsátás keretében értékesítse, s a részvényeket vezesse be a varsói tőzsdére.

Sevelda szerint ez meg is történik, s a kibocsátás során a leánybank legalább 15 százalékát értékesítik majd, de eközben folytatják a tárgyalásokat a lehetséges befektetőkkel a bank egészének eladásáról is.

Elkészítjük a kibocsátási tájékoztatót, előkészítünk mindent a nyilvános kibocsátáshoz, azonban eközben folytatjuk a tárgyalásokat a lehetséges új részvényesekkel, esetleg többségi részvényessel, párhuzamosan a kibocsátással - mondta. Ennek időpontjára nem tudok pontos előrejelzést adni, azonban a kibocsátást előkészítő munkálatok már folynak. Így minden lehetőségre felkészülve nagyjából az év közepén tudjuk a kérelmet benyújtani a lengyel pénzügyi felügyeletnek - tette hozzá a bankvezér.

A szlovén leánybank eladásáról szóló tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, s jelenleg két lehetséges vásárló mutatott komoly érdeklődést a cég iránt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

NathFli, 2015.04.27 16:13

Szeretnél meggazdagodni egy csapásra a görög válságot kihasználva? Nézd meg hogy kell! http://goo.gl/p59Q5J
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Caleidos, 2015.04.23 11:23

Jó lenne, ha nem jutnánk az eszébe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html