A Raiffeisen Bank International várhatóan az év közepén nyújtja be lengyel leányvállalatának nyilvános részvénykibocsátási tájékoztatóját és tőzsdei bevezetési kérelmét a lengyel hatóságoknak - mondta Karl Sevelda, a bank vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek.

A bank az év elején jelentette be, hogy a csoport tevékenységének átszervezése keretében meg kíván válni lengyel és szlovén leánybankjától. A Reuters szerint azonban a lengyel pénzügyi felügyelet azt a kívánságot fogalmazta meg a Raiffeisen felé, hogy a lengyel leány értékesítése előtt annak egy kisebbségi részvénycsomagját nyilvános kibocsátás keretében értékesítse, s a részvényeket vezesse be a varsói tőzsdére.

Sevelda szerint ez meg is történik, s a kibocsátás során a leánybank legalább 15 százalékát értékesítik majd, de eközben folytatják a tárgyalásokat a lehetséges befektetőkkel a bank egészének eladásáról is.

Elkészítjük a kibocsátási tájékoztatót, előkészítünk mindent a nyilvános kibocsátáshoz, azonban eközben folytatjuk a tárgyalásokat a lehetséges új részvényesekkel, esetleg többségi részvényessel, párhuzamosan a kibocsátással - mondta. Ennek időpontjára nem tudok pontos előrejelzést adni, azonban a kibocsátást előkészítő munkálatok már folynak. Így minden lehetőségre felkészülve nagyjából az év közepén tudjuk a kérelmet benyújtani a lengyel pénzügyi felügyeletnek - tette hozzá a bankvezér.

A szlovén leánybank eladásáról szóló tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, s jelenleg két lehetséges vásárló mutatott komoly érdeklődést a cég iránt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!