BUX
37350

Kiderült, mit tervez a Sziget

Terjeszkedés külföldön, tematikus rendezvények belföldön - ezt tervezi az Econet.hu érdekeltsége.

NAPI, 2010. december 10. péntek, 08:35

A következő években Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban vagy akár Bulgáriában is megjelenhet zenei fesztiválokkal a Sziget Kft., Magyarországon pedig tematikus, például gasztronómiai rendezvényekkel kívánják bővíteni a portfóliójukat - mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly, a cég ügyvezetője.

Az Econet.hu Nyrt. kizárólagos tulajdonában álló Est Media Group Kft. (EMG) a napokban vált a Sziget Kft. új többségi tulajdonosává, közös nyilatkozatukban pedig az egyik fő célnak a további terjeszkedést tűzték ki.

Gerendai elmondta: a nagy hazai fesztiváljaik, a Sziget, a Volt és a Balaton Sound mellett már évek óta működik külföldön eseményük, a Romániában, Erdélyben megrendezett Félsziget. A további nemzetközi terjeszkedést 2011-ben, Horvátországban kezdenék meg, 2012-2013-ban pedig Szlovákia és Csehország felé fordulhatnak, de Bulgáriában is lehet fantázia.

Elképzelhető, hogy már működő fesztiválok szervezését veszik át, vagy tulajdonossá válnak a rendező cégben, de teljesen új események kidolgozása is lehetséges, minden esetben helyi partnerek közreműködésével.

Az Econet.huval kötött megállapodás értelmében évente 100 millió forintot "bukhatnak" az új rendezvényeikkel, tehát ekkora összeggel még elmaradhatnak a szerződésben vállalt nyereséghez képest a terjeszkedés érdekében.

Horvátországban augusztus végén rendeznék az Adria Sound, illetve Istria Sound munkanéven emlegetett zenei fesztivált, mintegy kétmillió eurós költségvetésből, a Balaton Sound mintájára. A szerződés aláírása ugyanakkor hónapok óta csúszik, és amíg nem történik meg, addig nem tudnak továbblépni a szervezésben.