Az állami tulajdonú KazTransOil kezelésében lévő vezeték az ország nyugati részén lévő Uzenból fut az egyik exportközpont Atyrauba, illetve az oroszországi Szamarába. A központi vészhelyzet ügynökség közlemény szerint 2500-3000 tonna olaj ömlött ki a sérülés nyomán. februárban 2300 tonna nyersolaj távozott a rendszerből nem messze a mostani lyuktól, akkor a korrózió okozott sérülést a vezetéken. A szovjet érában épített olajvezeték éves kapacitása 15 millió tonna, a magánkézben lévő Caspian Pipeline Consortium (CPC) által működtetett újabb vezeték 12-13 millió tonna éves kapacitással kínál alternatív exportlehetőséget Oroszország felé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!