Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Dióslaki Gábor, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (TEBÉSZ) elnöke a Napi Gazdaságnak nyilatkozva elmondta: leginkább azon befektetők vághatnak neki a siker reményében egy pernek, akik a Soros-alap törvénytelen üzletelését követő nap adtak el OTP-papírokat, esetükben ugyanis nem túl nehéz bizonyítani a tiltott piacbefolyásoló magatartás és az elszenvedett kár közötti kapcsolatot.

A kártérítés nagysága persze a bíróságon múlik - tette hozzá a TEBÉSZ elnöke.

Más jogi szakvélemények szerint viszont hazánkban nehéz lenne sikerrel végigvinni egy ilyen pert, a közvetlen kapcsolatot a tiltott magatartás és az elszenvedett kár között ugyanis kevés bíró látná egyértelműnek.

A Soros Fund tavaly október 9-én zárásban úgy adott el több százezer darab OTP-részvényt, hogy mivel az ajánlati könyv szinte üres volt, tudnia kellett, lépése komoly zavart fog okozni a piacon. Ezzel az OTP-papírok komoly értékvesztését okozta, s tiltott piacbefolyásolást követett el - állapította meg ítéletében a PSZÁF, melyet a bíróság múlt pénteki ítéletében jóvá is hagyott.

Aki tehát október 10-én, esetleg az azt követő napokban OTP-részvényt adott el, érdemes lehet megfontolnia egy eseteges kártérítési per indítását a Soros Fund ellen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!