A piac alapvetően várakozó álláponton van, a magyar deviza beszorult a 297,50 és 299 közötti szűk sávba az euróval szemben. Délelőtt negyed 11 körül 298,75 forintot adtak az európai közös pénzért a bankközi devizapiacon. A devizapár hétfőn a 296,50-299 forintos sávban mozoghat az euróval szemben - vélekedett Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője, aki szerint a keddi MNB monetáris tanácsi üléstől várt 25 bázispontos kamatvágást már beárazta a piac, így vélhetően majd az sem hoz nagyobb mozgásokat a forint piacán.

Délelőtt negyed 11 körül a dollárt 228,90 forinon jegyezték, 1,3049 dolláros euróárfolyam mellett.A svájci frankért 245,15 forintot kértek.

Hétfőn nem közölnek olyan makroadatokat, amelyek jelentősebb árfolyammozgást válthatnak ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!