Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ázsiai irányadó tőzsdeindexek először csökkentek kilenc napon belül. Az euró árfolyama gyengült a jennel szemben, miután az ECB monetáris tanácsának egyik tagja közölte, hogy a régió pénzügyi intézményeinek finanszírozási nehézségekkel kell számolniuk. A jüan árfolyama 2008 decembere óta nem látott mértékben csökkent.

A Standard & Poor's hitelminősítő közölte, hogy a spanyol hitelintézetek nehéz évekre számíthatnak, mivel a hitelezési veszteségek jelentősen emelkedtek. A befektetők kedvét szeghette az is, hogy a Bloomberg előrejelzése szerint a német IFO intézet a konjunktúra index júniusi csökkenéséről fog ma beszámolni.

A japán Nikkei index 1,3 százalékkal csökkent, míg az ausztrál S&P/ASX 200-as index 1 százalékkal esett vissza. A Hong Kong-i Hang Seng csak kis mértékben változott, miután tegnap 3,1 százalékot kúszott föl. A dél-koreai Kospi pedig 0,4 százalékkal mérséklődött.

Azoknak a cégeknek a részvényei, amelyek jelentős mértékben támaszkodnak európai eladásokra, gyengültek, miután a Fitch Ratings megvágta a BNP Paribas, Franciaország legnagyobb bankjának hosszútávú hitelminősítését, amit az eszközök minőségének romlásával indokolt.

A Canon japán kameragyártó cég, amely Európában rendelkezik a legnagyobb piaccal, papírjai 2,7 százalékot vesztettek értékükből Tokióban, míg a bevételei harmadát Európából szerző Nintendo játékkonzolgyártó részvényei 3,6 százalékot süllyedtek.

A Samsung Electronics mobilgyártó papírjai 1,9 százalékot estek vissza, a Hyundai Mobis autóalkatrész-gyártóé pedig 1,9 százalékot csökkentek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!