A londoni FTSE-100 ugyan negyedik napját zárta nyereséggel, ám a keddi 0,7 százalékos erősödés messze elmaradt a közel két százalékos napi maximumtól. A nap egyik nagy nyertese a korábban óriásit zuhanó British Airways-részvény lett 8,4 százalékos emelkedéssel, miután a légitársaság bejelentette, hogy leállítja közel-keleti járatait. A szintén mélyre zuhant Reuters-papír árfolyama pedig annak köszönhetően hízott 3,3 százalékkal, hogy a vállalat vezérigazgatója, Tom Glocer újabb 100 000 sajátrészvényt vásárolt amellé a 40 000 mellé, amit múlt hónapban szerzett be. Frankfurtban a Wella-papír árfolyama közel 20 százalékkal hízott, mivel a Procter & Gamble hivatalosan is bejelentette, hogy meg kívánja vásárolni a hajápolási termékeiről ismert céget. Európa legnagyobb vegyipari cége, a BASF pedig remek eredményeivel érte el, hogy részvényének árfolyama több mint 10 százalékkal hízzon. A Wella kisebbségi tulajdonosának, a Henkelnek részvénye jelentősen növelte az értékét az üzlet hallatán, míg a P & G legnagyobb riválisának a L'Oreálnak papírja 3,4 százalékkal csökkent. A párizsi börze indexe egyébként nem tudta megtartani kezdeti előnyét, így egy rendkívül volatilis nap végén 1,3 százalékos mínuszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!