BUX
38240

Kijelölték a Styl felszámolóját

A Vectigalis Rt-t jelölte ki a bíróság a szombathelyi székhelyű Styl Ruhagyár Rt. felszámolójának - írta az eBroker az MTI-re hivatkozva kedden.

NAPI Online, 2005. január 25. kedd, 09:39

Mint azt Vincze Imre, a Vas Megyei Bíróság szóvivője elmondta: a Styl Ruhagyár Rt. ellen még 2004 december 21-én adott be felszámolási kérelmet a Factum 99 Rt., egy hatezer dolláros tartozás meg nem fizetése miatt.

Hozzátette: a Styl Rt. elismerte a tartozást, a bíróság pedig a rendelkezésére álló adatokból megállapította a cég fizetésképtelenségét és elrendelte a társaság felszámolását, majd kijelölte a felszámolót. A felszámolási eljárás megindításának hírére a cég hiteleit kezelő bank január 21-én felmondta a Styl-lel kötött hitelszerződését, a tőzsdén pedig azonnal felfüggesztették a Styl részvényeivel való kereskedést.

A Styl Rt. igazgatósága ezt követően közleményt adott ki, amelyben helyzetének okaként a könnyűipar évek óta tartó válságát, a cég veszteségeit és 130 millió forintra duzzadt kintlévőségeit jelölte meg. A Styl Rt. a hét második felében közleményben tájékoztatja a közleményt helyzetéről.