A Moody's Investors Service hitelminősítő a hét elején Londonban bejelentette: a görög kormánykötvények besorolását egyszerre négy fokozattal, az addigi elsőrendű "A3"-as szintről "Ba1"-re, vagyis a befektetésre ajánlott kategória alá rontja. Nem sokkal korábban egy másik nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's is agresszív mértékben, egyszerre több fokozattal szintén a befektetői kategória alá, vagyis spekulatív - "bóvli" - szintre, "BB plusz"-ra rontotta Görögország adósbesorolásait. A Royal Bank of Scotland (RBS) londoni befektetési részlege összeállítást közölt arról, hogy ennek nyomán mely indexekből kerülhet ki a görög államadósság. Az elemzés kiemeli, hogy például a Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport kötvényindex-szabályai szerint bármely szuverén kötvény átlagos besorolásának befektetési kategóriában - "BBB mínusz" szinten vagy felette - kell lennie, ennek azonban az átlagos görög besorolás már nem felel meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!