Európában a Nokia hírei lelkesítették, majd nyomták le a piacot. A Nokia ugyan megduplázta nyereségét, ám semmi jót nem tudott mondani a közeljövőt illetően. A cég részvénye a kezdeti szárnyalás után hamar kifulladt és végül 7,4 százalékos mínuszban zárt. A szektortársak közül a Siemens papírja tudott csak erősödni - mintegy két százalékkal -, mert a profitvisszaesés ellenére is eladásai bővülését várja az idei évre a cég. A többi szektortárs azonban nem volt ilyen szerencsés: az Ericsson részvénye 2 százalékot veszített értékéből; az üzemeltetők közül a Vodafone papírjának kurzusa 1,7, a BT Groupé 4,5 százalékkal esett. A francia-olasz STMicroelectronics részvénye mindössze egy százalékkal hízott, holott a cég nemcsak arról adott számot, hogy a legutóbbi negyedévében éves szinten közel négyszeresére nőtt a profitja, de erre az évre 11 százalékos bővülést is vár a félvezető-piacon. A holland chipgyártó ASML részvénye 1,9 százalékkal hízott, az Infineoné azonban a kezdeti nyereségek ellenére 2,5 százalékot veszített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!