A forint az euróval szeben a kora délelőtti órákban kissé kilengett és 296,35 forintig gyengült, ahonnan nem sokkal később visszatért a tegnap késő délutáni szint közelébe. Délelőtt negyed 11 körül már ismét 296 forint alatt, 295,78-nál járt az Európai Bizottság őszi makrogazdasági jelentésének közlése előtt.

A dollárral szemben fokozatosabban gyengült a magyar fizetőeszköz, a kurzus 219,77-ig ment a tegnapi 218,81 forint után. Innen szintén korrigált és negyed 11 körül 219,41 forintos jegyzésnél járt az árfolyam.

A svájci frankkal szemben a kora délelőtti órákban 239,90 és 240,91 forintos sávban ingadozott a forint, negyed 11 körül a tegnapi szint közelében 240,58 forintnál járt a jegyzés.

Az euró/dollár kurzusa 1,3488-nál járt a tegnap késő délutáni 1,3513-as szinthez képest.

Európában a csütörtöki kamatdöntések előtti kivárás lehet jellemző, de a piaci szereplők figyelme délelőtt az Európai Bizottság ma közlendő friss - köztük a magyar - makroelőrejelzéseire terelődhet. Emellett még délutáni amerikai ISM szolgáltatói beszerzési menedzser index friss értéke lesz még fontosa piaci szereplők számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!