Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Alibaba forgalma 53 százalékkal 250,3 milliárd jüanra, nyeresége pedig 47 százalékkal 64 milliárd jüanra nőtt a márciussal zárult pénzügyi évben.

A forgalomnövekedés a legnagyobb volt a cég részvényének 2014-es bevezetése óta a Wall Streetre. A forgalomnövekedéshez egyaránt hozzájárult az internetes kiskereskedelmi üzletág, a számítástechnikai felhő szolgáltatási üzletág, valamint az év folyamán végrehajtott akvizíciók integrálása.

Az Alibaba az idén 60 százalékot meghaladó forgalomnövekedést vár.

A pénzügyi év negyedik negyedévében viszont csökkent az Alibaba nyeresége, 29 százalékkal 7,6 milliárd jüanra, ezt kizárólag akvizíciók bázishatásának tulajdonítják. A forgalom a negyedik negyedévben 61 százalékkal 61,9 milliárd jüanra emelkedett.

Kínában 98 százalékkal 552 millióra emelkedett az Alibaba internetes értékesítési platformján az aktív ügyfelek száma. Az ügyfelek számának és az átlagos vásárlási érték együttes növekedésének köszönhetően a kínai belföldi portál forgalma tavaly 28 százalékkal 4820 milliárd jüanra emelkedett.

Az Alibaba részvénye 1,15 százalékkal erősödött New Yorkban a bejelentést követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!