Kilőtt a Richter

A szerda esti Fed kamatdöntést követően jól indult a nap a magyar parketten. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,8 százalékos nyereségben 23 886 pontnál járt délelőtt 11 óra körül.
Napi.hu, 2015. december 17. csütörtök, 11:05
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények mind emelkedtek, a Richter különösen nagy lendülettel indította a napot. A gyógyszeripari részvények 1,8 százalékkal emelkedtek, a papírokkal 5544 forinttal kereskedtek.

A többi blue chip is jól indult. A Mol 0,3 százalékos drágulást követően 10 050 forintot ért, az OTP 0,8 százalékkal emelkedett, részvényei 6014 forinton forogtak, a Magyar Telekom 0,7 százalékos erősödést követően 4087 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK