Kilőtt a Rolls-Royce árfolyama

A Rolls-Royce 2016-os eredménye kedvezőbb lesz a vártnál, és a vesztegetések miatt ellene zajló nyomozást is megszüntetik - jelentette a brit hajó- és repülőgép-motor gyártó kedden.
MTI-Eco, 2017. január 17. kedd, 14:11
Fotó: Reuters

A közlemény szerint a vállalat profitja meghaladja majd a várakozásokat. Az elemzői konszenzus 686 millió fontra (1 font=350,69 forint) teszi a tavalyi, adózás előtti nyereséget. Az adatokat február 14-én teszik közzé.

A tájékoztatás szerint az európai uniós tagságról szóló júniusi brit népszavazást követően a font gyengülése, továbbá a repülőgép hajtóművek iránti élénk kereslet javították az eredményt.

A cég azt is bejelentette, hogy 671 millió font bírság befizetésének vállalásával sikerült megállapodnia az amerikai, brazil és brit hatóságokkal arról, hogy leállítsák a társaság ellen 2013-ban megkezdett, vesztegetés vádjával indított nyomozást. Az összeg nagyobb az elemzők által vártnál, de a megegyezés végre lezárhat egy komoly jogi és pénzügyi bizonytalanságot a Rolls-Royce körül.

A két hírre a londoni tőzsdén a társaság részvényárfolyama több mint hat százalékkal emelkedett a kedd délelőtti kereskedésben. Az elmúlt 12 hónapban 32 százalékkal drágultak a Rolly-Royce részvényei, ezzel meghaladva a londoni tőzsde vezető részvényeinek átlagos árfolyam emelkedését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK