A mutatót főként a Mol és a Magyar Telekom húzta feljebb: az olajrészvény 2,8 százalékkal 15 945 forintra, a távközlési papír 2,9 százalékkal 828 forintra drágult. Felemásan teljesített a gyógyszerszektor, a Richter 1,5 százalékos erősödésével szemben az Egis 1,9 százalékos esést produkált, így előbbi 28 550, utóbbi pedig 17 900 forinton zárt. Utóbbival azonos irányba ment az OTP, de a bankpapír esetében feljegyzett 6480 forintos záróár alapján adódó 0,3 százalékos gyengülés miatt nem volna érdemes kiábrándulni a részvényből. Bombaformában volt a Freesoft, amiben vélhetően az is szerepet játszott, hogy a Mooltech Kft. megvásárlását ma bejelentő tőzsdei társaság az adásvételi megállapodásban a kft. eladói összesen 27 ezer darab Freesoft-részvény megvásárlását garantálták. Az BorsodChem is remekelt, a cég papírja 3,7 százalékos drágulással örvendeztette meg befektetőit. Mindez semmi az FHB-hoz képest, a jelzálogbank több mint 7 százalékos drágulással hagyta mögött a mai napot, így holnap 12 900 forintról kezd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!