A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe rögvest a 16 000 pontos szint fölött nyitott hétfőn. A nagy papírok között leginkább az OTP Bank emelkedik, a bank részvénye 3500 forint körül áll, miután közel 2,5 százalékkal nőtt az árfolyama. A részvénnyel máris közel 2 milliárd forint értékben kereskedtek. Drágul a Mol is, az olajpapír valamivel 0,5 százalék fölött emelkedett, árfolyama 12 900 forint körül alakul. Ugyancsak növekedőben van a Richter árfolyama is, a gyógyszercég 1,4 százalékkal drágult és közelíti a 37 000 forintos árfolyamot. Gyengül viszont az MTelekom; a távközlési papír 0,8 százalékos mínuszban tartózkodik, és 630 forinton áll. A cég minősítését "rövid távon eladásira" módosította a UBS hétfői jelentése, amelyben a következő 12 hónapra 550 forintos átlagárat valószínűsít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!