Kilőtt az OTP

Jól kezdődik a nap a Budapesti Értéktőzsde számára.
Napi.hu, 2015. február 23. hétfő, 09:41
Fotó: Reuters

Mintegy fél órával a nyitás után 0,7 százalékos pluszban állt a BUX, az emelkedésből az összes blue chip kivette a részét. Ekkor ugyanis a Magyar Telekom 0,3, a Mol 0,5, a Richter 0,8, az OTP pedig 1,5 százalékos pluszban állt. Ez utóbbi teljesítményében szerepet játszhat az is, hogy egy friss sajtóhír szerint a Sberbank eladja a magyar mellett a szlovák leányvállalatát is, ez utóbbira pedig az OTP-nek is fáj a foga.

A forgalmat nézve az OTP állt az első helyen 524 millióval, a Mol volt a második 31 millióval, míg a képzeletbeli dobogóra a Richter fért fel 24 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK