A kedvező amerikai nyitást követően az OTP eldöntötte a nap fogas kérdését, és meggyőzően átvitte a hetek óta erős ellenállásként működő 5440 forintos szintet. Záráskor már 5550 forint volt a bankpapír árfolyama, ami 6 százalékos emelkedést jelent a pénteki záró értékhez képest.

A Molba is alaposan belevettek a szereplők, az olajipari részvény jegyzése 1095 forinttal, 20 715 forintra ugrott az utolsó kötésekben. A BUX index 4 százalékkal zárt magasabban, 23 153 ponton fejezte be a kereskedést.

A nap elején még elképesztően lanyha forgalom délutánra felpörgött, az OTP részvényekkel több, mint 17 milliárd forint értékben kereskedtek, Molból 3,6, Richterből 3 milliárd forintnyi cserélt gazdát. A gyógyszercég, amely várhatóan kedden teszi közzé gyorsjelentését, szintén jól szerepelt. Papírjai 45 205 forintig emelkedtek, ami másfél százalékkal haladja meg a pénteki záróértéket.

Az Egis nem emelkedett, hanem repült, a kisebbik gyógyszercég részvényei masszív vásárlóra találtak, egy nap alatt 4 százalékkal ugrott meg árfolyamuk, 21 900 forinton fejezték be a kereskedést. Forgalmuk is magasabb volt a szokásosnál, meghaladta a félmilliárd forintot.

A Magyar Telekom 13 forinttal, 688 forintra drágult. A nap nyertesei között ott található még a minimális forgalom mellett 5 százalékkal 190 forintig ugró AAA Auto is.

Az FHB is igyekezett felvenni az OTP által diktált tempót, a kisebbik bankpapír árfolyama 1198 forintig emelkedett, ez másfél százalékos drágulást jelent. Az Állami Nyomda részvényei is folytatták jó szereplésüket a pénteken bejelentett akvizíció után, 774 forintig, 4 forinttal emelkedett értékük zárásra.

A vesztesek táborát leginkább az alacsonyabb forgalmú részvények alkották, a Pannonflax kevesebb, mint egymillió forintos forgalom mellett 5 százalékkal, 450 forintig csúszott vissza, a Forrás osztalékelsőbbségi papírjai 874 forintig estek, ez 4,8 százalékos mínuszt jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!