Alig 20 perccel a kereskedés megnyitása után már 1,9 százalékos pluszban áll a BUX index, az erősödés főképp az OTP-nek köszönhető, amely hajnalban tette közzé gyorsjelentését. Bár eszerint jóval alacsonyabb adózás utáni eredményt ért el a harmadik negyedévben az OTP csoport (a várt 38,6 milliárd forint helyett 10,88 milliárd forintot), az adózás előtti eredmény viszont már meghaladja a várakozásokban szereplő 48,4 milliárd forintot és a július-szeptemberi időszakban 54,2 milliárd forint lett. Ez elég is volt a bankpapíroknak az emelkedéshez, melyek ekkor 3,5 százalékos pluszban álltak.

Nem panaszkodhatott a többi blue chip sem, hiszen a Richter, a Mol és a Magyar Telekom mind 1,1 százalékos pluszban állt, ám a nap eddigi nyertesei mégsem ők, hanem a RÁBA, amely már 5,25 százalékot emelkedett.

A forgalmat tekintve természetesen az OTP vezet, mégpedig 1,3 milliárddal, őt a Magyar Telekom követi 153 millióval, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Mol került 86 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!