New Yorkban a kereskedés kezdetén a Wall Street fő indexei, a DJIA és az S&P 500 1,3 százalék nyereséget mutattak, a Nasdaq pedig 1,4 százalékkal rallyzott.

A lendületet az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülése jeleinek tulajdonítják értékpapírpiaci elemzők. Donald Trump amerikai elnök kedden Twitter üzenetben jelezte, hogy "gyümölcsöző tárgyalások vannak folyamatban Kínával" és hamarosan "fontos bejelentésekre" lehet számítani.

Médiaértesülések szerint Kína kész 15 százalékra csökkenteni az amerikai autókra kivetett importvámot a jelenlegi 40 százalékról. A kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban a Ford, a General Motors és a Fiat Chrysler részvények árfolyama több mint két százalékkal ment fel.

Az olajárak az értékpapírpiaci erősödést követve emelkedtek kedden, a Brent 1,63 százalékkal hordónként 60,95 dollárra, a WTI 2,29 százalékkal 52,17 dollárra.

Az eurót 0,10 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1344 dolláron, az arany ára 0,10 százalékkal unciánként 1250,70 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!