Hatmilliárd dollárnyi eurókötvényt bocsátott ki Kína

Kína szerdán összesen 6 milliárd dollár értékű eurókötvényt bocsátott ki, novemberben már a másodikat.
Szepesi Anita, 2019. november 27. szerda, 11:33
Fotó: Pixabay

A 3 éves lejáratú 1,5 milliárd dollár összegű kötvény kuponja 1,875 százalék, a 2 milliárd dollárnyi, 5 éves adósságpapíré 1,950 százalék, az ugyancsak 2 milliárd dolláros 10 éves kötvényé 2,125 százalék, a 20 éves, 500 millió dollárosé pedig 2,750 százalék - adta hírül az MTI.

Túljegyzés volt a kötvényekre, összesen 20 milliárd dollárnyi kereslet jelentkezett.

A kibocsátásban a China International Capital Corporation, a BofA Securities, a Credit Agricole, a Deutsche Bank, a Goldman Sachs, a HSBC, a J.P. Morgan, a Mizuho Securities és a Standard Chartered segédkezett.

Kína november elején 4 milliárd euró értékben dobott nemzetközi piacra kötvényeket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK