Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csődközelben lévő kínai Evergrande ingatlanfejlesztő cég kinevezett az igazgatóságába egy állami vállalati háttérrel bíró szakembert - írja a magyar Forbes.

Az illető Liang Senlin, aki a China Cinda Holding igazgatósági elnöke volt. A cég a China Cinda Asset Management része, amely az ország négy nagy eszközkezelőjének egyike. Az igazgatósági tag azt a várakozást erősíti, hogy a kormány kisegíti a súlyosan eladósdott ingatlanfejlesztőt.

Az Evergrande jelenleg a világ legjobban eladósodott ingatlanfejlesztő cége, még mindig bő 300 milliárd dolláros adósságállománya van. Már tavaly is késedelembe estek egy részével, de idén még több részlet jár le. A vállalat tavaly szeptemberre akkora és olyan széles körben adósodott el, hogy ha bedől, azzal láncreakciót indíthat el, ami nemcsak a bankokat, hanem a beszállítókat, az ingatlanvásárlókat és a befektetőket is érintheti.

A hírek most arról szólnak, hogy az Evergrande székhelyéül szolgáló Kuangtung tartomány kormánya fogja irányítani a cég megmentéséről szóló tervet, a terv része lehet Senlin kinevezése is. Tavaly ősszel még az tűnt valószínűnek, hogy a kormány nem nyúl bele közvetlenül az adósságrendezésbe, csak felszólítja a prudensebben működő vállalatokat, hogy vegyék meg az Evergrande eladósorba került eszközeit. A hírre a cég papírjai érezhetően erősödtek a tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!