Kurali Zoltán azt mondta, hogy ez lesz a kínai hatóságok részéről jóváhagyott első zöld szuverén kötvénykibocsátása Magyarországnak. "A korábbi években általában 1-2 milliárd jüan (1 milliárd jüan=157,4 millió dollár) kötvénykibocsátással jelentkeztünk Kínában, ez a mostani valószínűleg az 1 milliárd jüanhoz lesz közelebb, de ez még nem végleges".

A tranzakció célja, hogy biztosítsák Magyarország folyamatos piaci jelenlétét Kínában.

Magyarország szeptemberben 2,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényeket 10 éves lejáratra, és 2 milliárd dollár értékben kötvényeket 30 éves lejáratra, valamint kibocsátott egy 1 milliárd eurós, hétéves eurókötvényt is.

Az elmúlt hetekben megugrottak a forintban denominált államkötvények hozamai, miután felerősödtek a globális gazdaság kilátásaival kapcsolatos bizonytalanságok a koronavírus-járvány új hulláma miatt és a magyar jegybank többször kamatot emelt a megugrott infláció visszaszorítása érdekében - idézi az MTI a Reuters-t

Magyarország múlt héten csütörtökön 4,28 százalékos átlaghozam mellett adott el 5 éves és 4,60 százalékos átlaghozam mellett 10 éves lejáratú államkötvényeket. Kedden ennek a két papírnak a hozama alacsonyabb, 4,09 százalék, illetve 4,36 százalék volt az ÁKK adatai szerint.

Kurali Zoltán a hozamcsökkenéssel kapcsolatban kijelentette: "hogy mára a hozamok egyensúlyi szintre kerültek".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!