Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem volt jó napja Európának: az FTSE-100 0,5, a DAX 1, míg a CAC-40 0,2 százalékos veszteségben zárt, a Stoxx Europe 600 indexe 0,4 százalékos mínuszt könyvelhetett el csütörtökre. A periférián Milánóban 0,1 százalékos mínuszban, míg Madridban 1,1 százalékos pluszban zártak a tőzsdék. A nap hangulatát leginkább a gyengülő kínai gazdaság miatti aggodalmat és kiábrándító gyorsjelentések határozták meg - a hangulaton még a várakozásoknak megfelelő brit másdik negyedéves 0,6 százalékos növekedés sem tudott javítani.

Az Orage francia telekomcég 3,2 százáalékot esett, miután 38 százalékos bevételcsökkenésről jelentett az első félévére. Az Unilever 1,6 százalékkal olcsóbbodott, miután a piacán uralkodó nehéz gazdasági körülmények miatt figyelmeztetést adott ki.

Pozitív makroadatok ellenére Frankfurtban is vállalati hírek miatt esett a DAX. A BASF 4,5 százalékos veszteségben zárt a várttól elmaradó eredményei miatt. A Siemens profitfigyelmeztetést adott ki, ami miatt közel 6 százalékos veszteségben zártak a részvények. A Commerzbank pedig Detroit csődje miatt esett be, miután veszteségleírásra kényszerül. A bank papírjai 1,6 százalékos mínuszban álltak meg a nap végén.

A Rolls-Roysnak viszont 5,1 százalékos drágulást hozott, miután az adózás előtti profitja 34 százalékos növekedéséről jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!