Kína lépett - robbanhatnak a devizapiacok

Kína beadta a derekát: a tíz éve fixen a dollárhoz kött kínai deviza, a jüan árfolyama a jövő hónaptól 1,26 százalékos sávban mozoghat - közölte a pekingi People's Dailyre hivatkozva a Bloomberg.
NAPI, 2005. május 11. szerda, 10:42
Fotó:

Az ingadozási sávot egy év alatt szép lassan 6,03 százalékosra szélesítik. Elemzők szerint a régvárt lépés hatása végiggyűrűzik Ázsia és a világ piacain, emellett segíthet a kereskedelmi feszültségek enyhítésében is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK