Kína megvenne egy darabot a Wall Streetből

A pekingi kormány megvenné a Wall Street legpatinásabb cégének egy részét azt követően, hogy megkopott az elmúlt időszak pénzpiaci viharaiban.
NAPI Online, 2007. október 16. kedd, 11:11
Fotó:

A kommunista párt 17. kongresszusán röppent fel a hír, hogy a kormány tulajdonában lévő legnagyobb befektetési vállalat, a China Citic Group érdekeltséget vásárolna a Bear Stearnsből, amelyet ma kormánykörökből is megerősítettek - számolt be a Bloomberg.

A Wall Street sokat próbált büszkesége, a Bears Stearns keményen megütötte magát a jelzáloghitel-válságban, 25 százalékot veszítve piaci értékéből azt követően, hogy számot vetett veszteségeiről. A befektetési bank jelenleg nagyjából fele annyit ér, mint a Citic érdekeltségébe tartozó brókercég, a Citic Securities.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK