Kína tagad, magához tér a dollár?

Kínai illetékesek tagadták, hogy túladtak volna az ország dollártartalékának egy részén - írja a Financial Times online kiadása.
Sebők Miklós, 2004. november 26. péntek, 10:37
Fotó:

A hír hatására az amerikai fizetőeszköz az ázsiai piacokon visszakúszott az 1,3329-as dollár/euró árfolyamról 1,3220 környékére.
Korábban az a hír taszította újabb mélységekbe a dollárt, hogy Oroszország után Kína is elkezdett megszabadulni dollártartalékának egy részétől.
A távol-keleti állam rendelkezik a világ második legnagyobb USA dollárban tartott devizatartalékával. Egy euró reggel a londoni kereskedésben 1,3293 zöldhasút ért, minimális mértékben visszaerősödve ezzel a 1,3335-ös negatív rekordról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK