Kínában kicsit esett

Mérsékelt csökkenést produkált az ázsiai tőzsdék többsége a keddi kereskedésben, a kínai börze viszont 1 százalékot meghaladó esést mutatott. Az egyes ágazatok közül a pénzügyi és ingatlanszektor teljesített kiemelkedően gyengén. A japán piac zárva tartott.
portfolio.hu, 2012. március 20. kedd, 08:47
Fotó: Napi.hu

Profitot realizáltak a befektetők kedden az ázsiai börzéken, melyek többségében mérsékelt csökkenéssel zárták a kereskedést, a kínai börze viszont ennél jelentősebb, 1 százalékot meghaladó mínuszt produkált.

A Marketwatch által megkérdezett elemző szerint az alapvetően jó tőkepiaci hangulat továbbra sem tört meg, a tőzsdék csak megpihentek kissé a további emelkedés előtt. Bár a börzék már több napja az elbizonytalanodás jeleit mutatja, de pillanatnyilag még nem húzzák a vészharangokat a piacokon. Mivel Kína lazította a monetáris kondíciókat, valamint az irányadó kamatráták továbbra is alacsony szinten állnak, egy kisebb konszolidáció után tovább folytatódhat a rali az elemző szerint.

Az egyes ágazatokat illetően a pénzügyi és az ingatlanszektor gyenge teljesítménye emelhető ki. A kínai,hongkongi és dél-koreai bankszektorban több esetben is 1 százalék fölötti eséseket láthattunk. Az ingatlanszektor vállalatai még ennél is jelentősebb mínuszokat könyveltek el, a hongkongi Sun Hung Kai Properties például közel 5 százalékot zuhant.

Gyengélkedtek a kínai olajipari társaságok is, miután az idei évben már másodszor került sor a gázolaj árának emelésére. A China Petroleum & Chemical Corp. közel 3 százalékkal, a PetroChina 1,1 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK