A 8,9 százalékos növekedést jelző negyedik negyedévi kínai GDP-adat hatására ismét nőtt a kockázatvállalási hajlandóság a befektetők részéről. Az adat elhomályosította az elmúlt napok európai leminősítései keltette pesszimizmust, így nemcsak a részvényindexek, de az euró is erősödni tudott.

A Sanghai Composite index 4 százalékos emelkedést mutat, a hongkongi Hang Seng 2,3 százalékos pluszban van. Csaknem két százalékos pluszban zárt Dél-Korea, az ausztrál index 1,6 százalékkal került feljebb.

A kínai adat fellélegzést hozott az árupiacokon, a fém- és az olajárak is emelkedtek ma reggel. Az ezüst 30 dollár fölé került, az arany 1660 dollár.

A kedvező hangulatban erősödik az euró, az EUR/USD árfolyam 1,2740 fölé emelkedett a tegnapi 1,2680 után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!