A Cashline beszámolója szerint a sanghaji index mai lejtmenetében az is szerepet játszhatott, hogy kínai sajtóértesülések szerint a jegybank újabb korlátozással akarja visszaszorítani a likviditás növekedését.

A szakértők szerint a távol-keleti országban nem szűnt meg az aggodalom a robbanásszerűen növekvő hitelezés és likviditás kapcsán - sajtóértesülések szerint a jegybank arra szólította fel a kisebb bankokat, hogy tőkemegfelelési rátájuk minimumát illetően az eddigi 8 százalék helyett 12 százalékot vegyenek alapul, amely természetesen fékezi a likviditás további gigantikus növekedését.

A Shanghai Composite index, valamint a Nikkei 225-ös mutató 1,2 százalékos mínuszban, a Kospi pedig 0,4 százalékos veszteséggel zárt a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!