Az Alibaba pénteki bejelentése szerint 500 millió új részvényt bocsátanak ki jegyzésre, ebből 12,5 milliót helyben kisbefektetői jegyzésre, 487,5 milliót pedig globális jegyzésre. A kibocsátás a jegyzési érdeklődés függvényében 575 millió részvényig emelkedhet.

A hongkongi 12,5 milliós kibocsátás legmagasabb jegyzési árfolyama 188 hongkongi dollár (21,8 euró) lehet, míg a nemzetközi kibocsátás jegyzési árfolyamát a jövő szerdán jelentik be.

A hongkongi az Alibaba második tőzsdei kibocsátása, a cég részvényei már forognak a New York-i értékpapírpiacon.

Az Alibaba hongkongi tőzsdére kerülő részvényei a várakozások szerint bekerülnek a Stock Connect rendszerbe, amely kínai és hongkongi befektetők számára egyaránt lehetővé teszi a befektetést a másik értékpapírpiacán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!