Kínai liften utazott Európa

Kilencedik napja emelkedtek az európai tőzsdék, erre közel egy éve nem volt példa. A kínai bejelentés sokat segített.
NAPI, 2010. június 21. hétfő, 18:30
Fotó:

Tizenegy hónapja nem volt arra példa, mint ma, a kilencedik emelkedő napjukat tudhatják maguk mögött az európai tőzsdék. A jó hanguéatot a piacon a kínai bejelentés alapozta meg, amely szerint megszűntetnék a jüen teljes egészében dollárhoz való kötöttségét. A DAX index 74 pont emelkedés után 6294 ponton fejezte be a kereskedést, ezzel egyre közelebb kerül áprilisban beállított idei csúcsához. Az FTSE-100-as index 48 ponttal kapaszkodott feljebb, 5299 pontig, a CAC-40 48 ponttal lett magasabb, 3736 ponton állt a kereskedés végén.

Az autógyártók részvényei folytatták napok óta tartó emelkedésüket, a Renault részvények árfolyama 3,4, a Peugeot papírjaié 2,2 százalékkal emelkedett, a BMW 2,3, a Wolksvagen 2,6 százalékot drágult. A bankpapírok a német piacon leginkább stagnáltak. Jól szerepeltek viszont a nyersanyagárakban érintett bányászati cégek árfolyamai, az esetlegesen erősödő jüan képe a drágább nyersanyagok lehetőségét lebegtette meg a szereplők szeme előtt. A BHP Billiton árfolyama 4,7 százalékkal ugrott meg, a Rio Tinto jegyzése 5,5 százalékkal került magasabbra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.21 18:38

Hát délre kifittyedt az a kínai lift...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html