Egyre többen vesznek állampapírt közvetlenül a kincstárnál vezetett számlájukról. A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint 2018-ban 15 százalékkal, 34,5 ezer fővel 259,8 ezerre nőtt az ügyfelek száma. A legdinamikusabban a Kincstári Start-értékpapírszámlával rendelkezők száma nőtt, egy év alatt 28 ezerrel, közel 20 százalékkal 168 ezerre emelkedett.

A kincstár szerint ez annak köszönhető, hogy az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálati hálózatot tavaly bővítették, a szolgáltatásokat folyamatosan korszerűsítik, és kedvezőek az állampapírok garantált hozamai is. Egyre többen használják az elektronikus forgalmazási csatornákat is. A TeleKincstár szolgáltatást használók száma 15 százalékkal 26 ezerre, míg az elektronikuscsatorna-szerződéssel rendelkezők száma 12 százalékkal 109,5 ezerre nőtt - írta a pénzügyi portál.

Az ügyfelek állampapír állománya 2018 végére 17 százalékkal 1270 milliárd forintra nőtt (ez a forintban kezelt mennyiség), ebből 1069 milliárd forint a lakossági ügyfelek kezében van (zz 14 százalékos bővülés).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!