Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai pénzügyminisztérium honlapján szereplő adatok szerint Japán júliushoz képest 43,9 milliárd dollárral, csaknem 1175 milliárd dollárra növelte amerikai állampapír-portfólióját augusztusban. A szigetország 2017 májusa óta idén júniusban lett ismét az amerikai állampapírok legnagyobb tulajdonosa.

A listát két évig vezető Kína augusztusban 1103 milliárd dollárnyi amerikai állampapírral rendelkezett, ami 6,8 milliárd dollárral kevesebb júliushoz képest.

Augusztusban az amerikai állampapírok harmadik legnagyobb tulajdonosa Nagy-Britannia volt 349,9 milliárd dollárral, amelyet Brazília (311,5 milliárd dollár) és Írország (272,5 milliárd dollár) követett. A tíz legnagyobb tulajdonos között van még Luxemburg, a Kajmán-szigetek, Svájc, Hongkong és Belgium.

Oroszország augusztusban 826 millió dollárral, 9,327 milliárd dollárra növelte amerikai állampapír-állományát. Júliusban még 2,35 milliárd dollárért adott el amerikai állampapírokat.

Tavaly áprilisban, a Moszkva ellen hozott szigorú amerikai szankciók következtében Oroszország 48,7 milliárd dollárra csökkentette az amerikai állampapír-portfólióját az egy hónappal korábbi 96,1 milliárd dollárról, májusban pedig már csak 14,9 milliárd dollárnyi összegű amerikai állampapír volt orosz kézben.

A legtöbb amerikai állampapírral 2013-ben rendelkezett Oroszország, értéke meghaladta a 150 milliárd dollárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!