Kínkeserves próbálkozás várható a tőzsdén

A tőzsdén ma esés nem várható, inkább kínkeserves felépülési próbálkozások jellemezhetik a kereskedést.
NAPI Online, 2009. február 9. hétfő, 08:54
Fotó:

Látszik, hogy próbálnak emelkedni a piacok, ilyen szempontból Kína lehet figyelemre érdemes, valamint az Obama-csomagra vonatkozó hírek befolyásolhatják a hangulatot. Az amerikai gyorsjelentési szezon végéhez érve most arra figyelnek a befektetők, hogy az osztalékfizető társaságok közül ki volt képes megőrizni az osztalék mértékét, ebből következtetnek az egyes cégek valódi állapotára - vélekedett Káplár Norbert, a Raiffeisen üzletkötője a hétfői BÉT-nyitás előtt.

A magyar piacon esés már nem valószínű, az egyedi papírok szintjén kínkeserves felépülési próbálkozások jöhetnek. Jelenleg az amerikai határidős indexek egy százalékot meghaladó mínuszban tartózkodnak, de ez akár pluszba is fordulhat délutánra, ha az Obama-csomagról jó hírek jönnek ki - vélekedett az üzletkötő.  

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK