Alaposan megtépázta az áresés az amerikai cégek értékét, ezért az Standard and Poor's bejelentette, drasztikusan csökkenti a különböző indexeibe való bekerüléshez szükséges piaci kpitalizációs kritériumokat.

Az S&P 500-as index esetében háromnegyedére, 3 milliárd dollárra vágta azt a minimális kapitelizációs értéket, amely felett egy-egy cég részvénye bekerülhet az inexbe.A közepes kapitalizációjú cégeket összesítő S&P MidCap 400-as indexben immár 3,3 milliárd és 750 millió dollár közötti piaci értékű cégek szereplhetnek, szeptemberben még 1 és 4,5 milliárd dollár között volt a sáv.

Az S&P SmallCap 600-nál 200 millió és 1 milliárd dollár  közé csúszott vissza ez a sáv a korábbi 250 millió és 1,5 milliárd dollárról-tudósít a marketwatch.comKövetni kellett a piacotAz utolsó változtatásokra szeptemberben került sor az S&P idexekben, a cég évente legfeljebb 1-2 alkalommal szokta módosítani a kosárkritériumokat. Idén azonban gyorsan kellett követni a piacot, ennek hiányában sok cég esett volna ki a mutatók kosarából - mondta Davit Blitzer, az S&P idexbizottságának elnöke.

A Standard and Poor's várhatóan a közeljövőben havonta meg fogja vitatni, kell-e változtatni a kosárkritériumokon, követni kívánják ugyanis a hektikus piac eseményeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!