Kirobbanó kereslet a magyar állampapírok iránt

A 3 hónapos dkj-k iránti lanyha kereslet után fokozott érdeklődés és emelkedő hozamok mellett zajlott le a csütörtöki hármas államkötvény-aukció.
NAPI, 2011. február 24. csütörtök, 12:25
Fotó:

Több mint négyszeres lefedettség mellett zajlott le a csütörtöki tripla állampapír-aukció: a meghirdetett, összesen 45 milliárdos mennyiségre 192,6 milliárd forintnyi ajánlat futott be.

A hároméves kötvények esetében a 20 milliárdos meghirdetett mennyiségre 94,7 milliárdos ajánlattömeg futott be, amiből az ÁKK harmincmilliárdnyit fogadott el. Az elfogadott hozamok 6,99 százalékos átlaga 2 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci benchmarknál.

Az ötéves papíroknál a 15 milliárdos mennyiségre 79,9 milliárdnyi ajánlattal válaszoltak az elsődleges forgalmazók, ebből az államadósság-kezelő 22,5 milliárdnyit fogadott el. Az elfogadott hozamok 7,39 százalékos átlaga 15 százalékos emelkedést takar a tegnapi referenciaértékhez képest.

A 15 éves instrumentumok esetében a 10 milliárdos meghirdetett mennyiségre csak közel 18 milliárdos ajánlattömeg futott be - az ÁKK itt nem emelt -, az elfogadott hozamok 7,55 százalékos átlaga 6 bázisponttal magasabb a szerdai benchmarknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK