A hét második napján kis mértékben erősödött a forint az euróval szemben: a reggeli 285 forintos szintekről az euró ára - 284 forintra morzsolódott, ami még messze van a múlt heti szintekről, amikor is robban a legutolsó IMF-bomba. A magyar jegybank tegnap újabb kamatdöntő ülést tartott, ám az újabb csökkentés ellenére - ami akár meglepő lépés is lehetett a jelenlegi inflációs és pénzügyi környezetben - meg sem rezdült az árfolyam, mintegy jelezve, hogy a piac elfogadta és beárazta a monetáris tanács külsős tagjai által szorgalmazott kamatcsökkentést. A délelőtti kereskedésben a reggeli nyitáshoz képest előbb erősödött majd gyengült a forint - érdemi információk nélkül - a kereskedők ugyanis a kétórási kamatdöntésre figyeltek.

Kora estére a dollár jegyzése 219,31 forintra erősödött , svájci frankot 235,13 forinton jegyezték, a japán jen jegyzése 2,7544 forint volt. Az euró a hétfő esti 1,2900 dolláros árfolyamról kedd délutánra 1,2960 dollárra erősödött, tükrözve a kissé javuló euróövezeti befektetői hangulatot. Kedden a forint 0,35 százalékkal, a lengyel zloty 0,40 százalékkal, a cseh korona 0,15 százalékkal, a román lej 0,30 százalékkal erősödött az euróval szemben a kora reggeli árfolyamhoz képest. Az eurót kedden délután 4,1312 zloty, 24,9930 cseh korona és 4,5368 lej árfolyamon jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!