Stagnáltak, illetve enyhén emelkedtek az ázsiai tőzsdék csütörtökön: a sanghaji index 0,16 százalékkal, a tokiói Nikkei 0,7 százalékkal nőtt, a Hang Seng pedig minimálisan, 0,07 százalékkal csökkent. Japánban alapvetően a gyengébb jen segítette a tőzsdét: a spekulációk szerint kormányzati, jegybanki szinten is hozzákezdhetnek a szigetország devizájának leértékeléséhez, aminek hatására az euróval szemben 107,8 jenre gyengült a fizetőeszköz. A deviza gyengülésének hatására néhány, az exportra termelő vállalat részvénye erősödött: a Canon papírok egy százalékkal drágultak, de a Panasonic részvények 1,56 százalékkal gyengültek. A Hang Seng index alapvetően egész nap jelentősebb kilengésekkel, hol emelkedett, hol gyengült, bár a kereskedés nagyobb részét a zöld tartományban töltötte. Az egyik legnagyobb húzóerőt az Agricultural Bank of China papírjai adták, melyek 4,4 százalékkal erősödtek, míg az ellentétes oldalon a China Life Insurance állt, 4,7 százalékos gyengülésével, miután a biztosító csalódást keltő eredményekről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!