Kis erősödés a forint piacán

Alacsony forgalom mellett a forint árfolyama csekély mértékű erősödést mutatott fel, az euró 267 alá került.
Kovács Zita, 2010. március 10. szerda, 17:12
Fotó:

Rendkívül szerény érdeklődés mellett kezdetben gyengült a forint euróhoz viszonyított árfolyama szerdán, majd a nap végére kismértékű erősödésbe váltott. Az uniós deviza a 267-es szinten kezdett reggel, majd 267,70-ig emelkedett, hogy azután 266,55-re térjen vissza - mondta Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

Ezzel a délutáni erősödéssel a forint elszakadt a lengyel fizetőeszköztől, hiszen a 3,87 zlotyn nyitó euró 3,88-ig kúszott fel, amit még a nap végén is tartott.

Délután fél öt tájban a svájci frank egysége 182,20 forinton állt a bankközin, a dollár 195,60-on forgott, vagyis az előbbi mindössze pár tíz fillérrel, utóbbi pedig bő egy forinttal lett olcsóbb az egy nappal korábbihoz képest.

Az euró/dollár szintén szűk sávban mozgott, délután 1,3640-en állt az árfolyam.

Kolba szerint a következő napokban hasonlóan gyenge forgalomra lehet számítani. Bár a KSH csütörtökön inflációs adatsorral rukkol elő, a piacon nem várható jelentősebb árfolyammozgás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK