Kis erőt mutat a forint

A magyar fizetőeszköz a kedd késő délutánihoz képest kissé erősebb szinteken mozog az euróval és a dollárral szemben.
Szabó Zsuzsanna, 2013. február 20. szerda, 10:56
Fotó: Napi.hu

Különösebb hírek hiányában kissé erősödött a forint a régiós devizákkal együtt. A forintnak egy jó lengyel ipari termelési adat is segíthetett. Az euró/forint jegyzése a délelőtti órákban 290,20-as szintig süllyedt, ahonnan háromnegyed 11 körülre 290,50-ig gyengült vissza.

Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője szerint ma a piac tesztelheti a 289,70 forintos technikai szintet az euróval szemben, bár egyelőre még a 290,20-as szintről eddig többször visszafordult a kurzus.

A dollárt 216,40, a svájci frankot 235,40 forinton jegyezték, 1,3422 dolláros euróárfolyam mellett.

Szerdán délután amerikából ingatlanpiaci adatok, valamint termelői árindex érkezik, de magyar idő szerint este 8 órakor jelenik meg a Fed január 29-30-ai nyíltpiaci bizottsági ülésének jegyzőkönyve is, ami az árfolyamokra is hatással lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK