Kis fordulat Ázsiában

A tegnapi heves amerikai korrekciót követően zömében komolyabb mínuszokkal kezdték a napot az ázsiai piacok, melyek azonban egy kedvező napon belüli fordulat hatására Japán kivételével a pozitív tartományban zárták a napot. A pozitív fordulatot segítette, hogy a kínai miniszterelnök, Wen Jiabao mai beszédével fűtötte azokat a spekulációkat, melyek szerint Kína enyhítheti a monetáris politikáját.
portfolio.hu, 2011. október 26. szerda, 08:47
Fotó: Napi.hu

A vezető távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 0,2 százalékot esett, miközben az ausztrál S&P ASX 200 0,4, a dél-koreai Kospi 0,3 százalékkal került feljebb, miközben a kínai Shanghai Composite ma is erősen teljesített az elmúlt időszak heves esései után. Poztív hír, hogy a napi minimumaikról felfelé vették az irányt a térség tőkepiacai.

Ausztráliában a harmadik negyedévben 0,6 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak szemben a második negyedéves 0,9 százalékos drádulással. A szezonálisan igazított mutató 0,4 százalékkal emelkedett. Évesített alapon 3,5 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, mely ugyan kiesik a helyi jegybank 2-3 százalékos célzónájából, de elemzők szerint az inflációs dinamika csökkenése lassan lehetővé teszi az irányadó ausztrál alapkamat (jelenleg 4,75 százalék) csökkentését.

Továbbá a Nikkei újság értesülései szerint a japán jegybankárok a holnapi találkozójukon fontolóra veszik, hogy 5000 milliárd jennel (65,77 milliárd dollár) növeljék az eszközvásárlási programjukat, mellyel az erős jen miatt a gazdaságra nehezedő nyomást szeretnék csökkenteni.

A japán kereskedésben az exportszektor továbbra sem tudott igazán fellélegezni, miután a jen még mindig masszív erőt mutat a többi világdevizával szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK