Végül 19 232 ponton zárt kedden a vezető pesti index, ami 0,1 százalékos lemorzsolódást jelent hétfői záróértékhez képest, viszont a még délelőtt elért 19 100 pontos napi minimumhoz képest előrelépésként értelmezhető. A forgalom viszont egész nap siralmas volt, mindössze alig hétmilliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények a pesti tőzsde parkettjén.

A forgalom java szokás szerint az OTP-ben koncentrálódott, a vezető bankpapírt a délutáni órákban már pozitív tartományba húzták a vevők, végül 0,1 százalékos erősödéssel zárt 3952 forintos árfolyamon. A múlt héten a vártnál valamivel jobb gyorsjelentést közzétevő FHB viszont egyáltalán nem hozta lázba a befektetőket, mindössze 7 millió forintért adták-vették az 1 forintos árfolyamesést elszenvedő papírt.

A Mol a nap nagy részét mínuszban töltötte - erre magyarázatot adhat a szaúdi bejelentések miatt gyengülő olajár -, végül azonban gyakorlatilag stagnálva, 19 645 forinton fejezte a napot. Forgalom szempontjából a dobogó alsó fokára ezúttal az Egis hágott, amely 1,7 százalékos emelkedéssel 14 950 forintos kurzussal zárt; a Richter viszont ellentétesen mozgott, 1,3 százalékos gyengülés után 38 020 forinton állt meg a nagyobbik gyógyszergyártó. A Magyar Telekom fél százalékot tudott erősödni, egészen 570 forintig.

A kivezetés előtt álló Fotex papírjaitól a jelek szerint jópáran meg akarnak válni, erre utal a közel kétszázmillió forintos forgalom mellett lezajlott 5,6 százalékos árfolyamesés, ami a nap legrosszabb teljesítménye volt az egész parketten. Vesztese volt még a napnak a 2,8 százalékot vesztő Cig Pannónia, komolyabb emelkedésre viszont csak az illikvid kispapírok voltak képesek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!