Kis gyengüléssel megúszta a forint

A devizapiacokon továbbra is nyugalom mutatkozott hétfőn, a forint is csekély gyengüléssel "átvészelte" a napot a folytatódó orosz-ukrán válság mellett.
portfolio.hu, 2014. május 5. hétfő, 17:49
Fotó: Reuters

Hajnalban a vártnál gyengébb kínai makroadat is rontott a piaci hangulaton a hétvégi véres ukrajnai események mellett, de ez inkább a részvénypiacok mozgásában tükröződött, a devizapiacokon lényegében oldalazás mutatkozott egész nap. Emiatt a forint is csak kis mozgást mutatott: az euróval szemben 307,5 körülről 308-ig gyengült, a dollár kurzusa kora este 221,8 körül, a svájci franké 252,8 körül látható a bankközi piacon.

A forint csekély gyengülése mellett délután a dél-afrikai rand mutatott még fél százalék körüli gyengülést, míg a török líra megőrizte viszonylagos erejét - írta a Portfolio.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK