Óvatosan kezdték a hetet az amerikai tőzsdék, a Dow Jones a kereskedés első egy órájának végére közel 1 százalékot esett, az S&P-500 0,7 százalékos mínusszal indított. Később visszaküzdötték magukat a pozitív tartományba, majd megint estek és végül "döntetlennel" zárak. A Dow Jones 0,12 százalékkal csökkent, a Nasdaq lényegében stagnált: 0,01 százalékkal zárt a 0 alatt, az S&P-500 viszont 0,15 százalékkal emelkedett. A befektetők a pénzügyi intézkedések tegnapról mára halasztott bejelentésére vártak, ennek hiányában némi bizonytalanság uralkodott a piacon. A bankszektor meglehetősen jól szerepelt, a kormányhitelek visszafizetését bejelentő Bank of America 12,4 százalékkal emelkedett, a Morgan Stanley pedig 3,2 százalékkal nőtt, míg a kisebb bankok meglehetősen nagyot drágultak. A Barclay's a várnál jobb 2008-as eredményről adott számot annak az egyszeri plusznak köszönhetően, amely a csődbe ment Lehman Brothers észak-amerikai tevékenységeinek megvásárlásából származott. A részvényeseknek szóló jó hír jó hír lett a bank számára is: 11 százalékkal drágultak részvényei.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!