Kis megkönnyebbülés jöhet a tőzsdén

Amerika a kezdeti zuhanásból kis mínuszba jött föl, a BUX is korrigálhatja a nap végi esését.
NAPI, 2010. július 2. péntek, 08:53
Fotó:

Fél háromkor amerikai munkaerőpiaci adat jön, előtte 11-kor pedig az európai munkaerőpiacról érkeznek adatok, a tőzsdék mai irányát ezek fogják alapvetően befolyásolni - vélekedett Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője. Nagyon csúnya a helyzet a  tengerentúlon, a lefelé jövetelben a DAX volt a legerősebb, az amerikai indexek viszont fontos támaszokat törtek le és kinyíltak lefelé az indexek. azzal viszont, hogy Amerika napon belül fordult és 2 százalék mínuszból visszajött minimális mínuszba mostmár mindkét irányba nyitva van a lehetőség - tette hozzá az üzletkötő.

A fundamentumok alapján további esés is jöhet, technikai alapon viszont akár emelkedésre is van lehetőség Amerikában, bár a 200 napos átlag alatt még mindig bearish a kép. A lefelé tartó trenden belül azonban van tér mozgásra.

A magyar piacon a Mol nagyon erős, az OTP már gyengébnek mondható. Szűk stoppal meg lehet próbálkozni vétellel a tegnapi amerikai mozgás alapján, hiszen már nagyon rég esnek a piacok - mondta Söre.

A német piac is kis pluszban készül nyitni, deviza fronton nagy gyengülések nincsenek, érdemes figyelni a devizapiacokat, azok jelezhetik ha változik a hangulat. A BUX kicsit magasabban nyithat, a tegnapi alacsony zárószakaszt korrigálhatják a részvények.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK