Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE-100 0,3, a DAX és a CAC-40 0,1 százalékos nyereségben zárta a pénteki napot, a Sotxx Europe 600 indexe 0,2 százalékkal teljesített rosszabbul a csütörtöki napnál. Ezzel az egész heti teljesítményét tekintve 0,3 százalékos veszteségben maradt. A periféria indexei közül a madridi IBEX-35 0,5, a milánói FTSE MIB 0,3 százalékos nyereséget ért el, míg az athéni ASE tőzsdemutató 0,5 százalékkal süllyedt.

A pán-európai indexben a gyógyszergyártók a jól teljesítők között voltak, miután az UBS az egész szektort tartásról túlsúlyozásra minősítette fel. A Roche Holdings 1,4, a Novo Nordisk 1 százalékot emelkedett.

A befektetők az amerikai gyorsjelentő cégekre is figyeltek. Pénteken a Wells Fargo okozott meglepetést a piacoknak: a nagybankok közül elsőként jelentő pénzintézet a várakozások feletti eredményről jelentett, de az elemzők által szintén figyelt kamatmarzs a vátakozásoknál nagyobb mértékben csökkent - ez pedig közre játszott abban, hogy a bank papírjai is lejtőre kerüljenek.

Japán szintén a figyelem középpontjában volt, miután a kormány egy 10,3 milliárd jenes gazdaságösztönző csomagot jelentett be.

A jó hangulatot a kínai inflációs adat árnyékolta be részben - a fogyasztói árak ugyanis héthavi csúcsra ugrottak decemberben. Befektetők attól tartanak, hogy a további monetáris lazításnak ez véget is fog vetni.

A Kínát övező aggodalmak - mint általában - a bányaipari cégeken le is csapódtak: a BHP Billiton 2,7, a Rio Tinto 1,2, az Anglo American 1,5 százalékot esett.

Londonban ezzel szemben az Aviva biztosító részvényei 3,3 százalékkal drágultak, miután a Citigroup tartásról vételre minősítette fel a papírokat. A brit fővárosban emellett a Barclays is a jól teljesítők sorában volt 1,7 százalékos emelkedéssel.

Frankfurtban a Lufthansa részvényei 1,3 százalékot estek, miután az UBS vételről tartásra húzta le a papírokat.

Párizsban az Electricite de France esett 1,6 százalékot, amit annak köszönhetett, hogy a Credit Suisse tartásról alulsúlyozásra minősítette le a részvényeket a romló eredményekre és cash flow-ra hivatkozva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!