Az index 21 439 ponton kezdte a kereskedést, ami végül a napi csúcsát jelentette a BUX-nak, hiszen napközben ezt az értéket meg sem közelítette. A 20 921 pontos mélypontját a várakozásoknál rosszabb amerikai kiskereskedelmi értékesítési adatok után érte el a BUX. Végül a várakozásoknál jobb tengerentúli hangulatindex hatására 21 277 ponton 0,8 százalékos pluszban zárt az index.

Az befektetők ennek ellenére nem túl optimisták, hiszen a decemberi BUX-lejárat értéke csupán 0,1 százalékkal nőtt, ami azt jelenti, hogy alig 200 pont kamatkülönbözet alakult ki a 21 470 pontos záró ár alapján.
 

A vezető részvények teljesen vegyesen szerepeltek. Érdekes, hogy emelkedni a Mol és az OTP tudott, amelyekkel kapcsolatban az elmúlt napokban inkább kedvezőtlen hírek jelentek meg a profit szempontjából. Az OTP amely a napot az indexhez hasonlóan napi csúcson 5001 forinton kezdte, gyorsan 4830 forintig szakadt le. A nap végére azonban a javuló nemzetközi hangulatban talpra állt az árfolyam, és a záró szakasz felhúzásának köszönhetően 5000 forinton 2,6 százalékos pluszban fejezte be a hetet a bankpapír.

A Mol is napi csúcsán 17 980 forinton indított, zárásra azonban már nem sikerült megközelítenie ezt a szintet. A végül 17 700 forinton záró olajrészvény így is 1,4 százalékkal emelkedett.

Nem szerepelt viszont jól a Magyar Telekom, amely a forint erősödése és a hozamok csökkenése ellenére 0,3 százalékot esett, így 652 forinton fejezte be a napot. Az átlagnál rosszabb szereplés annak tudható be, hogy a nap végi felhúzásból kihagyták ezt a részvényt.

Az elmúlt hetek legerősebb részvénye a Richter is szenvedett, végül 0,4 százalékos esést könyvelhettek el a tulajdonosai, ami 45 400 forintos árat jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!