Ez várható ma Budapesten

Kisebb emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
Szepesi Anita, 2018. július 24. kedd, 08:35
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint óvatos optimizmussal indulhat a kereskedés. A szakértő nemzetközi hatások miatt kisebb emelkedést tart elképzelhetőnek. A magyar tőzsde lemaradt a lengyel piachoz képest, ami a két ország hasonló gazdasági ciklusát tekintve nem indokolt.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szintén úgy látja, hogy kedvező hangulatban indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A szakértő szerint a vezető részvények közül érdemes figyelni a Richter mozgására, a papír megkapaszkodott a 4700-4900 forintos támaszzónában, így van esély rá, hogy akár hosszabb távú, pozitív fordulat következzen a gyógyszergyártó árfolyamában. Az OTP továbbra is a lélektanilag fontos 10 000 forintos szinttel küzd, ezt délelőtt ismét átlépheti.

A Mol esetében 2780 forintnál található a következő meghatározó ellenállási szint, a következő napokban ezt tesztelheti a részvény. A Magyar Telekom továbbra is a 400 forintos szint közelében mozog, nincs túl nagy élet a papírban, továbbra sem várható komolyabb emelkedés - jelezte kommentárjában.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,49 pontos, 0,13 százalékos csökkenéssel, 35 141,03 ponton zárt hétfőn, a részvénypiac forgalma az átlagosnál alacsonyabb, 5,2 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 8 forinttal, 0,30 százalékkal 2700 forintra csökkent, 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 35 forinttal, 0,35 százalékkal 9995 forintra erősödtek, forgalmuk 1,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom ára 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal 400,50 forintra esett, forgalma 88,8 millió forint volt. A Richter-papírok 36 forinttal, 0,75 százalékkal 4794 forintra gyengültek, forgalmuk 531,8 millió forintot ért el.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK